Z historie webu

O tomto webu

Cílem tohoto webu je informovat širokou veřejnost o osobnosti francouzské středověké bojovnice sv. Johanky z Arku. Tento web je založený na faktech a historicky doložených skutečnostech.

Informace, které naleznete na tomto webu, pocházejí z odborných knih a webových prezentací a nejsou žádným způsobem ideologicky nebo nábožensky směrované.

Autorka tohoto webu si klade za cíl, představit Johanku z Arku jeho historickou osobnost, nikoli jako modlu či předmět náboženského uctívání.

Web je nekomerční, materiály z tohoto webu využívejte dle libosti, vždy však uveďte zdroj!

Z historie prvního českého webu o Johance z Arku

Nápad vytvořit české internetové stránky, které by se zabývaly čistě Johankou z Arku, vznikl v roce 2004. Předcházelo mu shlédnutí několika tématických filmů, přečtení několika knih a učebnic historie a několikaměsíční hledání a překládání zahraničních internetových zdrojů.

Během roku 2005 přestaly stačit papírové sešity a začaly vznikat první pokusy o webové stránky.

První načtení českých stránek o Johance z Arku proběhlo 27.7.2005.

První verze internetových stránek o Johance z Arku z roku 2004. Stránka v této podobě nikdy nebyla online:

 

Poté následoval první pokus o html webovou stránku:

První verze, které se skutečně objevily na internetu, byly tyto:

Podoba, kterou měly tyto stránky po většinu své online existence, byla vytvořena speciálně na zakázku pro tento web. Součástí webu byl tehdy také mezinárodní fanlist, vzkazník, tématický blog a diskusní fórum.

Od roku 2014 běží web na redakčním systému WordPress.

V roce 2016 se web konečně dočkal vlastní domény a dostalo se mu velké pocty, když byl zařazen mezi výběrové české internetové zdroje, které jsou webarchivovány Českou národní knihovnou ČR, pro svou kulturní, vzdělávací, vědeckou, výzkumnou nebo jinou informační hodnotu.

Takto web vypadal od května 2014 do dubna 2017:

Web janazarku.cz je součástí českého internetu již více než 10 let. Za tu dobu si našel spoustu čtenářů, podporovatelů Johanky z Arku, stal se součástí výukových materiálů na základních školách, gymnáziích, a dokonce i vysokých školách v ČR a na Slovensku.

Podařilo se navázat spolupráci dokonce i se zahraničními tématickými weby.

Na rozvoji webu se pracuje neustále.

Na počátku byl sen 14 leté žačky základní školy o vytvoření webu, který se bude zabývat čistě osobou a činy Johanky z Arku, a to v co nejširších kulturně společenských souvislostech. Plán to byl velkolepý, jak se podařilo jej naplnit posuďte vy, jeho čtenáři.

Děkuji za všechny zprávy a podporu, kterou mi, už více než 10 let, projevujete. Věřte, že to nejlepší má tento web ještě před sebou!

Adresy, na kterých běžela tato webová prezentace:

  • www.sweb.cz/Johanka.1412
  • www.johankazarku.wz.cz
  • www.janazarku.comehere.cz
  • www.janazarku.cz

Propagace webu/Spolupráce

Pokud chcete podpořit tento web, umístěte na svůj web/blog některý z následujících buttonů a připojte odkaz na tento web. Děkuji.

Pokud máte zájem o jakoukoli jinou formu spolupráce, neváhejte mě kontaktovat.